Friday, 29 June 2012

keje.keje.keje =)

aloooooo kengkawan :)))
da lame xupdate blog maaaaa.. hehhehe
malam ni mcam rajin2 sket coz tadek keje..
n malam ni 1st time aku keje nite shift.. huaaaaa
xseronokkkk. tadek katil n bantal busukkk =(
pejam celik pejam celik dah sebulan aku ker at
palm garden hotel kan kan kan :)
kejapp je mase berlalu n tak sedar pon senonyeee :)
n tup tup da sebulan aku kt negeri org sbg perantau.
seriously rindu umah.....
rindu ma rindu along adek angah,.. huhuuuhu
n rinduu kt budak comell due orgg tuuuuu.. :(
hmmm.. huhuhuhuhu
dah nk masok bulan 7 n bermkne dah nk masok bulan ramadhan...
huhuhu.. puase kt tempt org la nmpak gayenyeeee...
lately ni life aku kelam kabut sket..
xsangke pon ade sbnrnye. tp nk wt cane..
bukan aku yg mtkk.. huhuhu..
xsgke sebab tak percaye... hoho
ape aku ckp ni mcm keling dah..
tp yg pasti aku mmg sedih sket lately ni..
n aku pon tak pasti sebabnye. bengong kan akuuu/ hihihihi
ape laaaa.. nk "cousin" pon nk game maaaa.. :(
sedihhh la wei. tmbah malu sket. hohohoho
tp nk wt cane kan. menda dah jd.
bukan aku yg mintak nk jd cmtuu.. cool k fara :P
apepontakboleh -.-
nk kumpul duit laaa. heheeh. byk benda yg aku nk dpt dalm mase setahon ni.. fuhyoooooo.. ehheheh
aku nk beli mcam2 n nk pegi byk tempat.. tp nk gune duit sndiri laaaa. :)
nk berusaha lebih sket laaa...
hehehe.. tempat keje aku skang sebenrnyee tadek masalh
seng je keje nye kot..
tp pekerja n mnger yg bermsalah,... tu yg masalh bg aku..
diorg ni kadang2 unfair tahu.. UNFAIR *marah ni tahuu ! :p
kdg kalo bukan mistake dr kite pon. aku gak kene marah .. 
tu yg xsyok uee.. huaaaaa.. seteresssssss akuuu...
SETERESSSS TAHU :D
heheh,, tp nk wt cane adat la keje,,,..
diorg ade pangkat bole la marah2. kuli2 mcm aku ni sabo jelaaa. hohoho
dah laaa. len kali lak aku update.. tak tahu nk tulis pee.. 
bubyeeeee :D

Friday, 1 June 2012

welcome to real life =)

hai aslmualaikum. good morning =) aku senonye kt tempat keje ni. hehehe.hari sepatotnye public hooliday tok Besday Agong. tp aku taleh nk amek hari sbb tadek staf. so kene cover la. tapi laen kali boleh claim balik cuti. nk simpan cuti tok raye niiiiiii. hikhikhik. dpt kee tak ek. :) 
da lame xupdate blog kan. hehe ^_^
hari ni aku shift pagi smpai kol 3. on duty mmg la kol 3 tp aku rase kene extend smpai kol 5 sbb ader sorang staff tu MC. so aku kene cover la.. btw lupe nk ckp skang ni aku da dapt keje kat Palm Garden Hotel IOI Putrajaya. as a reservation assistant. huhuhu. almhmdullilah la pas je result kua 21 Mei hari tu aku tak mengganggur lame,. ters dpt keje,. org ckp rezeki jgn ditolak. :)
result aku pon ok n sgt berpuas hati. dpt Dekan lg . huuu. penat lelah mase study final haritu terbyr jugak. so syukur la pada Tuhan :) lately ni bz sket sebab baru masok keje then dgn eviromnt yg baru. kawan baru. partner baru. terkontang kanting aku kat sini sorng2. hohoho. tp naseb baik boncet ade. tolong 'jage' aku at sini. hiohoho. terima kasih kawan. hheh. gaji kite belnje oke :) die dh byk tolong ak. huhuhu ~~
ermm skang ak stay kt kajang aprtmern Sri Ria. dekat je gn uma Qiah. hoho. t seng nk hang out. ade membr. hihihi. stakat ni tadek prblem lagi kt tmpt keje. so far so good. tapi baru semnggu aku keje. tak tahu la akan dtg macm mane kan.. gaji pon tok permulaan ni oke laa. sesuai la gn aku yg tadek experience n fresh graduate ni. so tayah nk demand sgt la gaji tuu,, ckop kot tok aku s0rang n lepas la tok aku bg at ma tiap2 buln. hehehe.ermmm ape lagi ea. aku da tak tahu nk tulis ape dah.. byk senonye aku nk cite. tapi taleh la nk cite kisah sedih2 kt sini. kang banjir susah. hihihi. tempat keje ni.  laen kali la aku update lagi ea. daaaaaa ~ have a nice day guysss :D
\WITH <3 fara