Saturday, 22 September 2012

~ muara hati ~

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

Korus:
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Hoo uuu..

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

[Ulang Korus]

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..


Monday, 20 August 2012

~ hati aku milik aku ~

Jangan diucap selamat tinggal
Pada diriku yang menantikanmu
Telah kau tunai seribu janji
Satu kau mungkiri hidup bersamaku

Tidakkah kau kasihan kepadaku
Yang mengharapkan cintamu
Mengalir airmataku
Merintih dalam pilu bila kau berlalu
Serikan semula mahligai hati yang lara
Bertahun lama ku tunggu
Bertaut cinta yang satu (lalu)
Berikan ku cinta
Sembuhkanlah luka lama
Selagi kasih membara
Daku setia selamanya

Jangan diucapkan perpisahan
Sayup suaramu menghilangkan rindu
Pasrahku di dalam kerinduan
Kasihku padamu subur di hatiku

Friday, 29 June 2012

keje.keje.keje =)

aloooooo kengkawan :)))
da lame xupdate blog maaaaa.. hehhehe
malam ni mcam rajin2 sket coz tadek keje..
n malam ni 1st time aku keje nite shift.. huaaaaa
xseronokkkk. tadek katil n bantal busukkk =(
pejam celik pejam celik dah sebulan aku ker at
palm garden hotel kan kan kan :)
kejapp je mase berlalu n tak sedar pon senonyeee :)
n tup tup da sebulan aku kt negeri org sbg perantau.
seriously rindu umah.....
rindu ma rindu along adek angah,.. huhuuuhu
n rinduu kt budak comell due orgg tuuuuu.. :(
hmmm.. huhuhuhuhu
dah nk masok bulan 7 n bermkne dah nk masok bulan ramadhan...
huhuhu.. puase kt tempt org la nmpak gayenyeeee...
lately ni life aku kelam kabut sket..
xsangke pon ade sbnrnye. tp nk wt cane..
bukan aku yg mtkk.. huhuhu..
xsgke sebab tak percaye... hoho
ape aku ckp ni mcm keling dah..
tp yg pasti aku mmg sedih sket lately ni..
n aku pon tak pasti sebabnye. bengong kan akuuu/ hihihihi
ape laaaa.. nk "cousin" pon nk game maaaa.. :(
sedihhh la wei. tmbah malu sket. hohohoho
tp nk wt cane kan. menda dah jd.
bukan aku yg mintak nk jd cmtuu.. cool k fara :P
apepontakboleh -.-
nk kumpul duit laaa. heheeh. byk benda yg aku nk dpt dalm mase setahon ni.. fuhyoooooo.. ehheheh
aku nk beli mcam2 n nk pegi byk tempat.. tp nk gune duit sndiri laaaa. :)
nk berusaha lebih sket laaa...
hehehe.. tempat keje aku skang sebenrnyee tadek masalh
seng je keje nye kot..
tp pekerja n mnger yg bermsalah,... tu yg masalh bg aku..
diorg ni kadang2 unfair tahu.. UNFAIR *marah ni tahuu ! :p
kdg kalo bukan mistake dr kite pon. aku gak kene marah .. 
tu yg xsyok uee.. huaaaaa.. seteresssssss akuuu...
SETERESSSS TAHU :D
heheh,, tp nk wt cane adat la keje,,,..
diorg ade pangkat bole la marah2. kuli2 mcm aku ni sabo jelaaa. hohoho
dah laaa. len kali lak aku update.. tak tahu nk tulis pee.. 
bubyeeeee :D

Friday, 1 June 2012

welcome to real life =)

hai aslmualaikum. good morning =) aku senonye kt tempat keje ni. hehehe.hari sepatotnye public hooliday tok Besday Agong. tp aku taleh nk amek hari sbb tadek staf. so kene cover la. tapi laen kali boleh claim balik cuti. nk simpan cuti tok raye niiiiiii. hikhikhik. dpt kee tak ek. :) 
da lame xupdate blog kan. hehe ^_^
hari ni aku shift pagi smpai kol 3. on duty mmg la kol 3 tp aku rase kene extend smpai kol 5 sbb ader sorang staff tu MC. so aku kene cover la.. btw lupe nk ckp skang ni aku da dapt keje kat Palm Garden Hotel IOI Putrajaya. as a reservation assistant. huhuhu. almhmdullilah la pas je result kua 21 Mei hari tu aku tak mengganggur lame,. ters dpt keje,. org ckp rezeki jgn ditolak. :)
result aku pon ok n sgt berpuas hati. dpt Dekan lg . huuu. penat lelah mase study final haritu terbyr jugak. so syukur la pada Tuhan :) lately ni bz sket sebab baru masok keje then dgn eviromnt yg baru. kawan baru. partner baru. terkontang kanting aku kat sini sorng2. hohoho. tp naseb baik boncet ade. tolong 'jage' aku at sini. hiohoho. terima kasih kawan. hheh. gaji kite belnje oke :) die dh byk tolong ak. huhuhu ~~
ermm skang ak stay kt kajang aprtmern Sri Ria. dekat je gn uma Qiah. hoho. t seng nk hang out. ade membr. hihihi. stakat ni tadek prblem lagi kt tmpt keje. so far so good. tapi baru semnggu aku keje. tak tahu la akan dtg macm mane kan.. gaji pon tok permulaan ni oke laa. sesuai la gn aku yg tadek experience n fresh graduate ni. so tayah nk demand sgt la gaji tuu,, ckop kot tok aku s0rang n lepas la tok aku bg at ma tiap2 buln. hehehe.ermmm ape lagi ea. aku da tak tahu nk tulis ape dah.. byk senonye aku nk cite. tapi taleh la nk cite kisah sedih2 kt sini. kang banjir susah. hihihi. tempat keje ni.  laen kali la aku update lagi ea. daaaaaa ~ have a nice day guysss :D
\WITH <3 fara

Friday, 30 March 2012

:: penyakit rajin datang =P ::

aslamkum ~~~ hikhikhik <<< ---- *gatal 
ermm malam ni aser nk citer bykkk . tapi aku tatau nk citer ape . 
da lame tak update blog ~~ tdi tgok post yg lame² ...
tibe bace yg aku post dulu² sal -tfe-
huahuahuahuahuahua ~~~ .. sedih pulak tibe² *wink -,-
ape die buat skang ea ~. sihat ke die ? dah makan ke bel0m ?. huhuhuhu ~
seb0k pulak aku ni ,.. tah² die nga hapy² gn awek die tuhhh ... hihihi
tapi tak sala kan ingt 'kawan' lame :-)
tp die ari² contact aku kot . aku je tade respon . bukan sombonk tapiii
ermmmm ... malasss ~ t lain pulak jadinyeeee..... s0 de best way better aku keep in SILENT +_+
tapi awal bulan hari tu die da futher study ~~ wish u good luck tfe ..
mane² ,ape² n ngan awek kaw skang aku sentiase doakan kebahgagiaan kaw =)
dah tadek dendam aku tok kaw....let past by past..
. just lepas ni aku more be carefull wit sweet talker ..*weeee  ^_^
n de importnt things is jgn mudah percayekan org ~~~~~ belajar sket dr pengalaman oke fara !!~~ :)
da la ckap sal sweet talker, liar , n watsoever laaa ...... duniaa berkasih syg ni dah lame berlaluu wat akuu ~
cewaaaahhh . hahahahahaha ^_^ ::::
oke . sal life aku lak . sal poli . sal sahabat . sal member² . :D
life aku cam biase jee laa . cume lately bz siket c0z,, next week kitorg kene present final produk kitorg yg dah di approve kan .. so mcm² preparation nk kne buat.. mcm² barag nk kene beli .. duit duit duit ~~ haha
adat lerr tuu .... final sem kannn .. lagi 35 HARI je lagii ... yahooooooooo !!! CAN'T WAIT !! xoxo
tapii tak smpai sebulan lagi nk final EXAM ! fuhyyyoooo ,.... takotttt .. sebab byk lagi topik nk kene c0ver . aku da la byk maen lam kelas . tak penah nk f0kusssss !~~ APTB <-- pdan muke aku la kan 0_0
dah tahuu final dah dekat lagi nk on9 . APELAGI pegi la bukak buku fara oiiii ! HAHAHA
sygg nk tinggal kawan² kt sini ... byk kenangan pahit n manis . tapitape laa .. tu semua memberi aku byk pengajaran n pengalaman .. life aku yg sebenar baru nk mula ...... tu baru mukadimah !
s0 aku kena la lebih kuat n tabah dalam mengharungi semua masalh yg akan dtg 6ti .  
fuhhh , cam ayat karangan la sehh . hehe ;-)
t da habes poli mesti ingat balik semua kengan² tuu .. huhuhuhu . s0dih la pulokkkk ~;-(
kejap sedih . kejap hapy . gile aku nih . hehehheh =D
da laaaa .. aku jeles tg0k mea ( roomate) aku tu study .
nk join jugakkk . hehehe . k laaaa.,.. BYEEEE !~ 
wit ♥ - fara -



MEREKA² INILAH YG MENCERIAKAN HARI² SAYA 
THNKS C0Z BEING MY FRENS
THANK A LOT GUYS ♥
♥ housemate ♥


- kaled + aira + awie + naim + mizan + ijal -

Saturday, 10 March 2012

tadaaaaaa =)

alooo ..,, =P
aritu da janji nk upload pic yang paling latest kan .
ehehhehe ..
tadaaaaaa
rambut baru ^_^.
da pendekkk . tp i ♥ it :)

ermm . bayk komen yang diterima lepas ptong rmbut
ade ckp muke nmpak maken chubby ~~
maken gemok laaa~~
nice >,<
hehhee... wateve laaa ~!
saya tak kisah ape pndngn org..
asal saya suke oke la tuu ~
hehehhehe :)

Sunday, 4 March 2012

:: new of me ::

morning guysss n aslamualaikum semua :)
da lame gile tak update blog . hihihii .
alang2 da bukak blog ni aser cam nk tulis2 laaaa . =)
hmmm . nak cite ape ea .. haaaa !~
semalaam kan aku pegi potong rmbut ..
da PENDEK da . huhuhu
tapi tak nyesal pon . sebab rase cam mude sket . HAHA 
perasan tak habesss :D
syg kot rmbut aku tu . da lame aku simpan. tp tape laa . t pjgg balikk laaa tu .
tpi da ade komen2 budak ni ckp muke nmpk mken 
chubby law rmbut pendek . tpi aku abaikan saje laa an.
sebab aku dah TAK KISAH ! 
da kene basuh an semalam . heee =)
s0 gemok ke hape ke . I DON'T CARE at all .. weeee ;-)
gemok ke kurus kee aku terima . janji dalam hati ade taman , haha
ermmm t la aku upload pic nye k.
skang tak sempat c0z jap g ade kelas b.i =)
ok la dulu . bye sumeee :-D